Lock

La Italia de Gheorghe Asachi

Lock

La Italia este o poezie scrisă de Gheorghe Asachi, unul dintre premergătorii perioadei pașoptiste în literatura română. Datele despre anul publicării sunt incerte, în unele documente fiind menționat anul 1809, iar în altele anul 1812, însă cert este faptul că inspirația pentru scrierea acestui text i-a venit în urma unei vizite În Italia, cel mai tare fiind impresionat de Columna lui Traian, monument care înfățișează războaiele dintre daci și romani.

Astfel, tema pe care abordează poetul este una de factură istorică, făcând referire la originea latină a poporului român

Textul este structurat în șase strofe a câte șase versuri fiecare, iar pentru o cât mai bună înțelegere a mesajului îți recomandăm să citești comentariul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet. Pe lângă informații despre interpretarea versurilor, materialul conține detalii despre semnificația titlului, relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice, apartenența la romantism a textului, dar și alte explicații care să te ajute să scrii un eseu cât mai amplu despre poezia La Italia de Gheorghe Asachi.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

La Italia de Gheorghe Asachi

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.