Lock

Bivolul și coțofana

Lock

Bivolul și coțofana este o fabulă scrisă de George Topîrceanu și inclusă în volumul „Fabule pentru copii”, alături de alte texte precum „Întrebare și răspuns”, „Boierul și argatul”, „Leul deghizat”. 

Textul este conceput sub forma unei povestiri alegorice, care poate fi structurată în două părți: povestirea propriu zisă și morala fabulei. Specific acestui gen literar, acțiunea este simplă, iar numărul personajelor este redus: bivolul, coțofana și cățelul și cu toate că sunt reprezentate de animale, ele reprezintă anumite tipologii umane. Principalul scop al operei este acela de a-i critica pe cei care încearcă mereu și reușesc să își atingă propriul scop, profitând de alții.

Pentru a înțelege mai bine morala acestei fabule, dar și pentru a afla care sunt caracteristicile acestei specii literare și cum se poate realiza un rezumat, îți recomandăm să citești eBook-ul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Bivolul și coțofana

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 01/21/2021
    Este bine realizat. Uneori nu merge sa pun stelute la review (probabil sunt probleme cu setarile din browser).
    Mulțumim! Ne bucurăm că materialul v-a fost de folos. Vom anunța colegii care se ocupă de partea tehnică pentru a face verificări suplimentare. O zi frumoasă!
    Echipa editorială Liceunet.ro