Fișă de lectură

Ai nevoie de o sursă de inspirație pentru a scrie o fișă de lectură completă pentru balada cultă „Nunta Zamfirei” de George Coșbuc? Echipa Liceunet ți-a pregătit un astfel de material. Nu uita! Printre detaliile pe care trebuie să le conțină o fișă de lectură se numără titlul operei și numele autorului, câteva detalii despre viața și opera acestuia, curentul și genul literar, interpretarea titlului, precum și alte informații care țin de conținut. 

....

Alte opere ale autorului: „Moartea lui Fulger”, „Nuntă în codru”, „Mama”, „Vântul”, „În miezul verii”, „Sosirea rândunicii”.

Genul literar: Genul epic

Specia literară: Baladă cultă

Curent literar: Romantism (cu elemente de clasicism)

Semnificația titlului: Compus din nouă cuvinte („Nunta Zamfirei”), titlul se află în strânsă legătură cu subiectul operei, și anume, nunta românească tradițională, cu ritualurile și datinile caracteristice vieții satului, evocate adesea în scrierile lui Coșbuc. Cel de-al doilea cuvânt din cadrul titlului reprezintă chiar numele miresei, fiica frumoasă a unui domnitor bogat, care se căsătorește cu alesul inimii sale, unul dintre numeroșii prinți ce veniseră să îi ceară mâna.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in