Nunta Zamfirei

Nunta Zamfirei este o baladă cultă care îl are drept autor pe George Coșbuc și care a fost publicată pentru prima dată în anul 1889, în „Tribuna din Sibiu”. Cu toate că opera este structurată în versuri, ea aparține genului epic și îndeplinește toate caracteristicile unei balade culte.

Tematica generală a operei este lumea satului, însă autorul acordă o atenție deosebită ceremonialului nupțial în tradiția românească, acesta fiind unul dintre momentele-cheie ale existenței umane. Totodată, autorul prezintă într-un mod autentic specificul românesc, Nunta Zamfirei fiind considerată o capodoperă a esenței tradiționale românești.

Pentru a te ajuta să înțelegi și să aprofundezi acest text, profesorii noștri de limba și literatura română au redactat o serie de eseuri cu informații atât despre interpretarea versurilor, cât și legate de apartenența la specia baladei a textului. De asemenea, vei putea citi o fișă de lectură, rezumatul baladei, dar și un material mai amplu despre informațiile pe care trebuie să le conțină un comentariu al operei Nunta Zamfirei.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Nunta Zamfirei

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.