Moartea lui Fulger

Moartea lui Fulger este o poezia care îi aparține lui George Coșbuc și care a fost publicată pentru prima dată în anul 1893, în volumul „Balade și idile”. La fel ca alte text ale lui George Coșbuc, balada Moartea lui Fulger prezintă un moment reprezentativ pentru lumea satului românesc și, totodată, esențial în viața omului, tema baladei fiind ceremonialul înmormântării.

Balada Moartea lui Fulger transmite un mesaj profund și se înscrie în cadrul celor mai importante poeme din literatura română, fiind una dintre cele mai apreciate creații ale lui George Coșbuc.

Pentru a te familiariza cu creația lui George Coșbuc și pentru a înțelege în totalitate această baladă, ți-am pregătit mai multe eseuri. Astfel, vei afla cum au interpretat profesorii noștri cele patruzeci de strofe din care se compune poemul, vei afla care sunt principalele motive pentru care textul este considerat o baladă, dar vei găsi și o fisă de lectură cu informații despre temă, semnificația titlului sau specia literară. Totodată, vei afla ce informații trebuie să includă un comentariu complex al baladei Moartea lui Fulger de George Coșbuc.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Moartea lui Fulger

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 19.01.2023
    Scris de Elev in clasa a 12-a
  • 21.03.2021
    Scris de Elev in clasa a 11-a