Lock

Mânioasă

Lock

Poezia Mânioasă este o creație a poetului George Coșbuc și a fost publicată pentru prima dată în anul 1880 în revista Tribuna, iar apoi a fost inclusă în volumul „Balade și idile”, publicat în anul 1893.

Tema pe care o abordează poemul este iubirea dintre doi tineri țărani, devenind astfel o mostră a semănătorismului coșbucian. Totodată, discursul liric și imaginile artistice utilizate fac posibilă încadrarea poeziei în specia idilei.

Înțelegerea acestei poezii va fi mult mai ușoară după ce vei citi cu atenție interpretarea pe care au făcut-o profesorii noștri de limba română. Pe lângă un comentariu pe strofe, vei găsi și materiale care te vor ajuta să înțelegi că opera aparține genului liric și este o idilă. De asemenea, fișa de lectură o vei putea consulta de fiecare dată când vrei să îți reamintești cele mai importante figuri de stil și imagini artistice folosite de autor, tema sau ce semnifică titlul poeziei Mânioasă.

Ebook-ul despre poezia Mânioasă de George Coșbuc conține toate informațiile importante despre acest text și te va ajuta să rezolvi toate exercițiile din manualul de limba română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Mânioasă

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.