Iarna pe uliță de George Coșbuc

Iarna pe uliță este una dintre cele mai cunoscute poezii semnate de George Coșbuc. Opera a fost publicată pentru întâia oară în anul 1896, în numărul 16 al revistei „Vatra”, iar apoi, în același ani, a fost inclusă în volumul intitulat „Fire de tort”.

La o primă lectură a textului putem observa că ne este prezentat un tablou din natură în timpul iernii și bucuria copiilor declanșată de căderea primilor fulgi de nea și de faptul că pot merge la săniuș. Astfel, două dintre principalele teme pe care le abordează George Coșbuc sunt reprezentate de iarnă și copilărie.

Opera este compusă din douăzeci și trei de strofe a câte cinci versuri fiecare, iar pentru a te ajuta să înțelegi cât mai clar mesajul pe care îl transmite autorul, dar și pentru a avea o sursă de inspirație pentru redactarea propriilor eseuri, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un comentariu. Pe lângă interpretarea versurilor, materialul conține și detalii despre temă, semnificația titlului, relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice sau alte informații care te vor ajuta să analizezi poezia Iarna pe uliță de George Coșbuc.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Iarna pe uliță de George Coșbuc

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.