Lock

Scrinul negru

Lock

Romanul Scrinul negru de George Călinescu, a fost publicat pentru prima dată în anul 1960, după ce, cu patru ani în urmă (1956), două secvențe din capitole distincte au apărut în „Cronica optimistului” din publicația „Contemporanul”. Apoi, capitole au fost publicate în numerele din noiembrie și decembrie ale revistei „Viața românească”. Opera înfățișează destinul clasei aristocrate, precum și pe cel al marii burghezii, în epoca proletară.

Chiar dacă printre personaje se numără și intelectualii din Bietul Ioanide, figura centrală a acestei opere este Caty, o femeie cu un trecut neobișnuit, care este prezentat în baza unor scrisori descoperite în scrinul negru cumpărat dintr-un talcioc.

Perspectiva narativă din romanul Scrinul negru este obiectivă fiindcă narațiunea se realizează la persoana a III-a, cu viziune şi focalizare zero, precum și viziune auctorială.

Informații despre evoluția personajelor principale, dar și alte detalii care să te ajute să analizezi romanul Scrinul negru de George Călinescu vei găsi accesând acest eBook redactat de către profesorii Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Scrinul negru

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.