Modul în care se reflectă o temă

Pe această pagină vei găsi rezolvarea pentru cerința de a scrie un eseu în care să prezinți modul în care se reflectă tema iubirii în romanul Enigma Otiliei de George Călinescu.

„Enigma Otiliei”, lucrare publicată de către George Călinescu în perioada interbelică, este un roman obiectiv care ilustrează viziunea despre lume și creație a autorului, aceasta având la bază următorul crez: „ceea ce conferă originalitate unui roman nu este metoda, ci realismul fundamental”. Romanul dezvoltă tema iubirii, însă observăm că există și alte teme: prezentarea unor aspecte din viața societății burgheze bucureștene de la începutul secolului al XX-lea, maturizarea sentimentală a lui Felix, acestea desfășurându-se paralel cu lupta pentru averea lui moș Costache și acapararea moștenirii. Prin urmare, tema iubirii, mentalitatea epocii și forța distrugătoare a banului, precum și ideea paternității sunt puse în lumină într-un mod inedit, cu ajutorul tehnicilor moderne utilizate de autor.

În primul rând, tema iubirii poate fi dedusă din atenția acordată cuplului alcătuit din Felix și Otilia. Aceștia ocupă un loc central în roman și îi conferă verosimilitate, autorul lăsând cititorii să recompună singuri imaginea de ansamblu a relației lor. Modul în care este conturată povestea lor de dragoste este unul extrem de original. Felix Sim...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in