Eseu

Textul pe care îl găsești pe această pagină este un eseu ce cuprinde informații esențiale referitoare la romanul „Enigma Otiliei”, semnat de George Călinescu. Acesta te va ajuta la rezolvarea corectă a subiectelor pentru examenul de Bacalaureat, întrucât se găsește în programa concepută de către reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării. Eseul conține date privind tema romanului, semnificația titlului, viziunea despre lume a autorului, elemente de structură și compoziție, perspectiva narativă.

Multe alte detalii care te vor ajuta să scrii un eseu cât mai complex vei găsi citind și celelalte subcapitole ale acestei pagini.

Un susținător al necesității apariţiei unui roman de atmosferă modernă în literatura română, George Călinescu a scris „Enigma Otiliei”, al doilea dintre cele patru romane semnate de acesta. Cea dintâi publicare a romanului a avut loc în 1938, urmând ca adaptarea cinematografică să fie realizată în anul 1972, sub numele „Felix și Otilia”.

Inițial, romanul s-a numit „Părinții Otiliei”, titlul reprezentând o aluzie la felul în care fiecare personaj determină soarta fetei. De asemenea, „Părinții Otiliei” este un titlu ce pune accentul pe extinderea degradării relaţiilor familiale asupra întregii societăți, care se degradează integral. Schimbarea titlului în „Enigma Otiliei” mută, însă, accentul...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in