Enigma Otiliei

Enigma Otiliei, opera publicată de către George Călinescu în perioada interbelică, este un roman de tip balzacian, obiectiv, realist și modern. Totodată, romanul este caracterizare de autenticitate și spontaneitate, impresia de autenticitate fiind conferită de caracterul realist al romanului, dar şi de analiza psihologică a personajelor, construite cu ajutorul unor tehnici moderne.

Opera descrie în amănunt burghezia bucureșteană de la începutul secolului al XX-lea, accentul fiind pus pe perspectiva social economică (averea lui Costache Giurgiuveanu, familia Tulea). De asemenea, urmărirea îndeaproape a personajului Felix Sima îi conferă operei statutul de bildungsroman.

Multe alte informații vei afla din paginile acestui eBook. Profesorii noștri de limba română au redactat comentariul și mai multe eseuri în care este evidențiată tema iubirii și sunt redate trăsăturile de caracter ale personajelor Felix și Otilia, au prezentat relația dintre cele doi adolescenți și evoluția lor spre maturitate, momentele subiectului sau perspectiva narativă dar ți-au pregătit și un rezumat care să te ajute să îți reamintești care sunt cele mai importante secvențe care se petrec de-a lungul romanului. De asemenea, vei afla care sunt trăsăturile romanului obiectiv, modern, de tip balzacian și ce structură trebuie să urmezi pentru a scrie un comentariu cât mai complex.

Citește cu atenție toate informațiile legate de romanul Enigma Otiliei de George Călinescu atunci când vei studia această operă la ora de limba română, iar înainte de testări sau de examen nu va trebui decât să recapitulezi aceste pagini care te vor ajuta să obții rezultate bune la școală sau la examenul de Bacalaureat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Enigma Otiliei

[17]
Review-urile utilizatorilor
 • 30.04.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Mi-a fost de ajutor, multumesc!
 • 29.06.2015
  Liceunet.ro ---> The best! :D
 • 24.06.2017
  Super!
 • 22.06.2017
  Efectiv am invatat toate operele pentru bac in ultima saptamana de pe acest site! Pentru cativa euro rezumatele sunt foarte ok, accesibile dar, totusi bine costruite; isi merita investitia!