George Călinescu

Enigma Otiliei

Enigma Otiliei, opera publicată de către George Călinescu în perioada interbelică, este un roman de tip balzacian, obiectiv, realist și modern. Totodată, romanul este caracterizare de autenticitate și spontaneitate, impresia de autenticitate fiind conferită de caracterul realist al romanului, dar şi de analiza psihologică a personajelor, construite cu ajutorul unor tehnici moderne.

Opera descrie în amănunt burghezia bucureșteană de la începutul secolului al XX-lea, accentul fiind pus pe perspectiva social economică (averea lui Costache Giurgiuveanu, familia Tulea). De asemenea, urmărirea îndeaproape a personajului Felix Sima îi conferă operei statutul de bildungsroman.

Multe alte informații care te vor ajuta să obții rezultate bune la școală sau la examenul de Bacalaureat vei afla din paginile acestui eBook. Profesorii noștri de limba română au redactat mai multe eseuri în care este evidențiată tema iubirii și sunt redate trăsăturile de caracter ale personajelor Felix și Otilia, au prezentat relația dintre cele doi adolescenți și evoluția lor spre maturitate, dar ți-au pregătit și un rezumat care să te ajute să îți reamintești care sunt cele mai importante secvențe care se petrec de-a lungul romanului. De asemenea, vei afla care sunt trăsăturile romanului obiectiv, modern, de tip balzacian și ce structură trebuie să urmezi pentru a scrie un comentariu cât mai complex a romanului balzacian.

Citește cu atenție toate informațiile legate de romanul Enigma Otiliei de George Călinescu atunci când vei studia această operă la ora de limba română, iar înainte de examenul de Bacalaureat nu va trebui decât să recapitulezi aceste pagini.

Click aici pentru a citi eBook-ul acum


Review-urile utilizatorului pentru: Enigma Otiliei

Cel mai util pozitiv review

7 din 7 utilizatori consideră acest review util

6 6 6 6 6 6

Mi-a fost de ajutor, multumesc!

Scris de: Elev in clasa a 12-a

VS.

Cel mai util negativ review

1 din 1 utilizatori consideră acest review util

5 5 5 5 5 5

Este bine lucrat, mi-a fost de ajutor, intrucat am putut selecta idei esentiale, utile.

Scris de: Elev in clasa a 12-a


7 din 7 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
6 6 6 6 6 6

, 30.04.2015

Mi-a fost de ajutor, multumesc!

Scris de: Elev in clasa a 12-a


4 din 5 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
6 6 6 6 6 6

, 29.06.2015

Liceunet.ro ---> The best! :D


1 din 1 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
6 6 6 6 6 6

, 29.03.2017

Felicitări!


2 din 2 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
6 6 6 6 6 6

, 15.11.2014

Referatul raspunde cerintelor din programa scolara.

Scris de: Elev in clasa a 10-a