Caracterizarea lui Bobby

În cazul în care vei avea de făcut caracterizarea unuia dintre personajele principale ale romanului Cartea nunții de George Călinescu, trebuie să știi că portretul lui Bobby este foarte bine conturat de către autor, astfel că poți redacta un eseu despre acest personaj.

Bobby este un personaj principal, masculin, modern, individual și complex. Trăsăturile sale ne sunt prezentate atât în mod direct, din descrierile naratorului omniscient, cât și indirect, prin comportamentul băiatului, gesturile, atitudinea sa, monologul interior, relațiile sale cu alte personaje și descrierile acestora din urmă. Pe scurt, Bobby este un băiat de liceu, ce poartă haine ultramoderniste cu umeri înalți, și pălărie de fetru, ascunzându-și basca de licean în servietă atunci când se plimbă prin oraș. Școala i se pare de-a dreptul respingătoare, și toată pasiunea sa tinerească și-o dedică sportului. La orice îi spun ceilalți, și nu îi convine, Bobby răspunde mereu cu interjecția disprețuitoare specifică lui «Zexe!». 

Iubirea pentru sport este o dimensiune esențială a băiatului, și, deși la școală nu are o reputație deloc bună, naratorul ne informează că «erudiția lui Bobby în materie sportivă era considerabilă».”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in