Cartea nunții

Cartea nunții este primul roman scris de George Călinescu și este considerat cel dintâi exercițiu de proză lungă făcut de autor. Opera a fost publicată pentru prima dată în anul 1933 și urmărește povestea de dragoste dintre doi tineri, Jim și Vera. Totodată, în paralel cu viața celor doi protagoniști, este prezentată și viața intimă a unor personaje secundare precum Silivestru și Bobby. În mod similar cu toate celelalte romane ale sale, și Cartea nunții este un roman de inspirație balzaciană, fiind preluate câteva din particularitățile narative ale lui Balzac.

Pentru a înțelege particularitățile acestui roman roman realist, obiectiv, cu influențe balzaciene și pentru a te familiariza cu acțiunea și personajele operei, echipa Liceunet ți-a pregătit acest eBook care conține toate explicațiile de care ai nevoie. Vei găsi un rezumat în care este prezentată evoluția relației dintre Jim și Vera, vei vedea cum sunt portretizate personajele principale ale romanului Cartea nunții, dar vei putea citi și un comentariu în care găsești detalii despre temă, semnificația titlului sau perspectiva narativă. Iar pentru a reține câte mai ușor detaliile importante, poți citi fișa de lectură a romanului.

Consultând toate aceste materiale despre romanul Cartea nunții te vei familiariza cu stilul lui George Călinescu și vei înțelege care sunt elementele care au stat la baza scrierii celorlalte romane importante ale autorului.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cartea nunții

[3]
Review-urile utilizatorilor
 • 16.01.2020
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Multumim. Dacă nu ați fi voi ne.am descurcă foarte greu.
 • 17.05.2022
  Scris de Elev in clasa a 9-a
 • 18.01.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a