Lock

Bietul Ioanide

Lock

Bietul Ioanide este un roman realist și balzacian, publicat de către George Călinescu în anul 1953. Romanul face o analiză a vieții intelectualilor din acea vreme, accentul fiind pus pe condiția artistului de geniu, dorința de ascensiune socială și stilul de viață al burgheziei intelectuale. Fiind o operă de inspirație balzaciană, multe dintre caracteristicile stilului scriitorului francez se regăsesc și în acest roman, la fel ca în romanul Enigma Otiliei.

Pentru a înțelege temele pe care le abordează autorul, printre care viața intelectualilor burghezi, imoralitatea sau degradarea familiei în contextul evenimentelor istorice care au loc (mișcarea legionară), dar și pentru a te ajuta să demonstrezi apartenența operei la specia romanului sau pentru a putea creiona profilul personajelor principale, editorii Liceunet ți-au pregătit un eBook în paginile căruia au fost explicate cele mai importante noțiuni care țin de romanul Bietul Ioanide de George Călinescu. Folosind informațiile de aici vei înțelege care sunt trăsăturile romanului balzacian, îți vei reaminti povestea arhitectului Ioanide, iar astfel vei reuși să obții note mai mari la ora de limba și literatura română.

Accesează eBook-ul despre romanul Bietul Ioanide și citește eseurile noastre de fiecare dată când ai câte o nelămurire legată de această operă.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Bietul Ioanide

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.