Sonet

Poezia Sonet de George Bacovia a fost inclusă în volumul de debut al autorului și este considerată o artă poetică de factură simbolistă în care spațiul exterior influențează trăirile lăuntrice ale eului liric.

Tema poeziei este și ea una simbolistă, scoțând în evidență starea de dezolare a poetului într-o lume în care totul se degradează. În plus, mesajul poeziei este exprimat cu ajutorul tehnicilor simboliste, care pun accentul pe starea interioară a poetului, pe trăirile și stările sufletești ale acestuia.

În eBook-ul pe care ți l-a pregătit echipa Liceunet vei găsi și alte informații utile care te vor ajuta să înțelegi viziunea lui Bacovia și ceea ce el a vrut să transmită prin intermediul acestei poezii. În primul rând, ți-am pregătit o pagină complexă referitoare la felul în care trebuie structurat un comentariu și care sunt detaliile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când scrii un astfel de material. De asemenea, vei putea citi o interpretare a celor patru strofe din care este compus poemul, dar și un eseu despre tema și viziunea despre lume în poezia Sonet. Totodată, aici găsești un eseu despre particularitățile textului poetic, cât și unul în care au fost prezentate toate argumentele pentru care poezia Sonet este considerată ca aparținând simbolismului.

Citește eBook-ul nostru pentru a vedea cum temele și motivele literare bacoviene au fost valorificate în poezia Sonet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Sonet

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 24.09.2022
    Scris de Elev in clasa a 12-a