George Bacovia

Plumb de George Bacovia Comentariu

Plumb de George Bacovia Comentariu este un ghid util elevilor care conține pașii pe care trebuie să îi urmezi atunci când trebuie să scrii un comentariu de nota zece despre poezia Plumb.

Ghidul te va ajuta să obții rezultatele cele mai bune la Bacalaureat și la alte examene sau lucrări din cadrul liceului.

De asemenea, ghidul care te va ajuta să scrii un comentariu al poezei Plumb de George Bacovia reprezintă și un suport de studiu care îți va ușura munca la școală și te va ajuta să înțelegi mai bine conceptele operaționale.

Comentariul nostru pentru Plumb de Bacovia cuprinde:

  • sfaturi practice;
  • explicații și exemple clare;
  • semnificația titlului;
  • identificarea elementelor de versificație;
  • demonstrarea apartenenței poeziei Plumb la Simbolism.

Citește acum eBook-ul nostru și indiferent de cerințele de la Bacalaureat și vei fi pregătit să realizezi un comentariu de excepție pentru poezia Plumb de George Bacovia. În plus, în paginile acestui ghid vei găsi trimiteri spre alte materiale de nota 10, redactate de către profesori cu experiență, motiv pentru care nu ai de ce să îți faci probleme în ceea ce privește corectitudinea informațiilor.

Nu uita! Poezia Plumb de George Bacovia a apărut în volumul ce poartă aceeași denumire și care cuprinde poezii ce descriu o atmosferă specific bacoviană, referitoare la o stare sufletească de tristețe, apăsătoare, o dezorganizare sufletească prin obsesia morții și a neantului. 

Iată un preview al informațiilor pe care le vei găsi în acest eBook:

Poezia insistă și asupra utilizării sugestiei, așa cum se întâmplă în poeziile simboliste.

Stările interioare lirice sunt transmise cu ajutorul funcției expresive și estetice a sunetelor, culorilor, simbolurilor: „scârțâiau coroanele de plumb”, „flori de plumb”, „atârnau aripile de plumb”, „funerar veșmânt”, dar și cu ajutorul sinesteziei, procedeul care permite asocierea mai multor percepții și simțuri diferite în mod concomitent. Astfel, se produce o încărcare a strofelor cu obiecte de plumb, care conferă poeziei o realitate monstruoasă: „coroanele de plumb”, „amorul meu de plumb”, „aripile de plumb” ...

Click aici pentru a citi eBook-ul acum


Review-urile utilizatorului pentru: Plumb de George Bacovia Comentariu


6 6 6 6 6 6

, 26.06.2015

foarte util :)

Scris de: Elev in clasa a 12-a


6 6 6 6 6 6

, 06.10.2016