Lock

Plumb de iarnă de George Bacovia

Lock

Plumb de iarnă este o poezie scrisă de George Bacovia și publicată pentru întâia oară în anul 1922, în revista „Flacăra”, din București. Ulterior, acest text a fost inclus în volumul intitulat „Scântei galbene”, publicat în anul 1926. Pe lângă acest text, mai există și altele sub această denumire, unele dintre ele fiind publicate în volumul „Plumb”, iar altele în volumul „Scântei galbene”.

Tema poeziei este reprezentată de raportul eului liric cu lumea în care trăiește. Astfel, putem remarca dificultatea cu care poetul încearcă să se adapteze lumii în care trăiește.

Poezie este compusă din trei strofe a câte patru versuri fiecare, iar mesajul va fi mult mai ușor de descifrat odată ce vei citi comentariul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet. Pe lângă interpretarea versurilor, materialul conține detalii temă, semnificația titlului, relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice, precum și alte informații care îți vor fi de mare ajutor atunci când vei analiza poezia Plumb de iarnă de George Bacovia.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Plumb de iarnă de George Bacovia

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.