Plumb

Plumb este o poezie scrisă de către poetul George Bacovia în anul 1900 și publicată în primul volum de versuri al autorului în anul 1916. Textul poetic este structurat sub forma unui monolog prin care poetul își exprimă starea de tristețe, de apăsare, cauzată de singurătate și lumea în care este condamnat să trăiască. Poezia este construită în jurul cuvântului „plumb” care devine astfel un simbol. 

Din punct de vedere structural, textul este alcătuit din două catrene care împart mesajul poeziei în două planuri: unul exterior, marcat de elementele funerare, iar altul interior, sugerat de imaginea sentimentului de iubire, care aduce disperare, tristețe, apăsare sufletească.

Pentru a fi cu un pas înaintea colegilor tăi, pentru a obține o notă bună și chiar pentru a-ți impresiona profesorul cu cunoștințele acumulate legate de poezia Plumb de George Bacovia, ți-am pregătit acest eBook care conține un eseu despre tema și viziunea despre lume în această poezie, un text care demonstrează apartenența la simbolism a poemului, un eseu despre arta poetică, dar și un eseu despre cromatica bacoviană. De asemenea, vei putea citi un material mai amplu despre conceperea și redactarea unui eseu referitor la această poezie și în final fișa de lectură a poeziei.

Accesează și citește acest eBook ca pe capitol al unui manual online, care, spre deosebire de manualul de la clasă, nu îți oferă doar parte din informațiile despre opera studiată, ci pe toate, inclusiv comentariul! Astfel, vei înțelege Plumb mult mai repede și mai ușor.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Plumb

[11]
Review-urile utilizatorilor
 • 06.03.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Minunat, aveam nevoie de un exemplar de nota 10!
 • 30.04.2015
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  Este un eseu de nota 10!
 • 29.03.2019
  Scris de Elev in clasa a 7-a
  Foarte bun ! Multumesc !
 • 10.06.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  un eseu foarte bun, de nota 10!