Comentariu

...

Tema

O analiză completă a oricărui text literar trebuie să conțină informații referitoare la tema abordată în cadrul lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul poeziei „Note de primăvară”, avem de-a face cu tema înstrăinării de sine, într-o lume în care eul liric își dorește regenerare sinceră și desăvârșită.

Exemplu

Tema operei este reprezentată de înstrăinarea de sine. Ea cauzează disconfortul eului liric în contextul marelui moment al…

...

Comentariu pe strofe

Recomandăm realizarea comentariului poeziei dedicând o atenție sporită structurii poeziei, precum și fiecărei idei și imagini artistice prezente în fiecare strofă. Astfel, în redactarea acestui comentariu nu vei întâmpina dificultăți dacă vei ține cont de tema/temele principale abordate prin intermediul acestei opere literare și exprimate prin intermediul figurilor de stil. Nu uita să argumentezi folosind exemple întâlnite în text!

Exemplu

Poezia „Note de primăvară”, de George Bacovia, se compune din patru strofe. Prima, a doua și ultima strofă sunt catrene, iar strofa a treia are cinci versuri.

[...]

Opera debutează cu versul „Verde crud, verde crud...”, care de…

...

Figuri de stil

Limbajul utilizat de Bacovia în versurile poeziei „Note de primăvară” conferă o expresivitate deosebită lucrării de față. Această expresivitate se manifestă cu ajutorul imaginilor artistice, dar și a figurilor de stil. Astfel, poezia de față este un text expresiv datorită imaginilor create, a figurilor de stil și a limbajului specific. Trăirile interioare ale eului liric sunt declanșate de asocierea unor semnificații ale cuvintelor folosite cu sens conotativ.

Exemplu

Limbajul poetic bacovian se remarcă prin elemente specifice simbolismului (prezența simbolului, a corespondenț…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in