Apartenența la simbolism

Nervi de primăvară este una dintre poeziile simboliste scrise de George Bacovia, iar apartenența la acest curent literar o vei putea dovedi folosind și materialul pe care ți-l pun la dispoziție profesorii Liceunet. Aici vei găsi cele mai importante caracteristici ale simbolismului, dar și prezentarea elementelor care fac ca poezia Nervi de primăvară să poată fi considerată poezie simbolistă.

Curentul literar simbolist aduce în literatura română o nouă concepție despre poezie, precum și o tehnică inovatoare, încadrându-se astfel într-o arie mai extinsă a sensibilității moderne. George Bacovia este considerat a fi cel mai mare poet simbolist român, iar poezia sa îmbină toate trăsăturile esențiale ale acestui curent literar. Poezia de față a fost publicată pentru prima oară în 1926 în volumul „Scântei galbene”.

Astfel, în cazul lui Bacovia, simbolismul depresiv este izvorât din inadaptarea socială, iar cultivarea simbolului și a sugestiei reprezintă modalități de a surprinde corespondențele eului cu lumea. Alcătuit din două substantive comune legate prin prepoziția simplă „de”, titlul revelează faptul că primăvara nu este pentru Bacovia un prilej de revigorar...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in