Nervi de primăvară

Poezia Nervi de primăvară a fost scrisă de George Bacovia și publicată pentru prima oară în anul 1926, în volumul „Scântei galbene”. Poemul este unul simbolist și are ca temă degradarea emoțională a ființei umane, primăvara reprezentând pentru poet un prilej de melancolie și nevroză.

Contrar viziunii populare, conform căreia primăvara semnifică anotimpul bucuriei și al revenirii la viață, pentru poet acest anotimp reprezintă un prilej de tristețe, evadarea din starea depresivă nefiind posibilă nici măcar cu ajutorul iubirii.

O interpretare complexă a acestei poezii scrise de George Bacovia vei găsi accesând eseurile pe care profesorii Liceunet le-au redactat special pentru a-ți face pregătirea pentru ora de limba română mai ușoară. Pe lângă un comentariu pe strofe al acestei poezii, în acest eBook vei găsi și un comentariu de tipul celui pe care va trebui să îl scrii pentru examenul de Bacalaureat, dar și un material care relevă apartenența la simbolism a textului, cât și o fișă de lectură.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Nervi de primăvară

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.