Moină de George Bacovia

Moină este numele unei poezii scrise de George Bacovia, a cărei publicare a avut loc în anul 1916, în volumul de debut al autorului, „Plumb”.

Opera este una de factură simbolistă, iar tema pe care o abordează poetul este una des întâlnită în textele bacoviene, și anume, alienarea individului condamnat să trăiască într-o societate cu care nu se identifică. În ciuda dorințelor și intențiilor de evadare, eul liric se simte captiv al unei stări de oscilare între „toamnă” și „iarnă”, ambele fiind reci, neprimitoare și întunecate.

Textul este compus din patru strofe a câte patru versuri fiecare pe care profesorii Liceunet le-au analizat pentru a te ajuta să înțelegi mult mai bine mesajul poeziei. Astfel, eBook-ul conține un comentariu cu cele mai importante detalii pe care trebuie să le reții despre această poezie. Așadar, pe lângă informații despre temă, semnificația titlului și interpretarea textului, vei găsi explicații despre elementele de versificație, mărcile eului liric și apartenența la simbolism.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Moină de George Bacovia

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.