Lock

Tema și viziunea despre lume

Lock

În cazul în care vei primi cerința de a scrie un eseu în care să prezinți tema și viziunea despre lume reflectate într-un text poetic studiat, aparținând lui George Bacovia, acest eseu îți va fi de mare ajutor întrucât este analizată poezia „Lacustră” a poetului.

Universul liric bacovian înglobează versuri a căror temă și viziune despre lume creează o atmosferă specific bacoviană. Poezia „Lacustră”, de George Bacovia face parte din volumul de debut cu numele „Plumb” și își dovedește valoarea de excepție prin tema adoptată de poet. De asemenea, viziunea acestuia este exprimată cu ajutorul tehnicilor simboliste, care pun accentul pe starea interioară a poetului, pe trăirile și stările sufletești ale acestuia.

Titlul poeziei, alcătuit din substantivul „lacustră” trimite cu gândul la locuințele lacustre, la ceea ce e instabil, nu durează și e destinat prăbușirii. Conform DEX, cetățile lacustre erau vechile „orașe cufundate în apă, ale căror ruine se regăseau pe fundul lacurilor”. Astfel, pentru a exprima cât mai bine această idee de degradare a universului liric, poetul sugerează mesajul întregii poezii încă din titlu.

Tema poeziei evidențiază condiția poetului care e condamnat să trăiască într-o societate meschină din care nu poate evada, fiind un prizonier al unei lumi ostile care nu recunoaște adevăratele valori ale artei. Mai mult decât atât, miza poeziei este evidențierea s...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in