Lacustră

Poezia Lacustră, scrisă de George Bacovia, este textul care deschide volumul Plumb, volum de debut al autorului. Prezența unor motive literare, precum ploaia sau moartea, tematica abordată de autor, dar și celelalte elemente compoziționale sunt reprezentative pentru curentul simbolist, dar și pentru a evidenția trăsăturile universului bacovian.

Textele lui Bacovia se numără printre cele incluse în programa școlară, astfel că, este esențial să înțelegi mesajul celor mai reprezentative poezii pentru a putea obține rezultatele școlare dorite. În ceea ce privește poezia Lacustră, în acest eBook am inclus o pagină cu informații legate de modul în care trebuie redactat un comentariu, ți-am explicat cum însingurarea devine tema centrală a textului și cum se reflectă viziunea autorului, dar ți-am pregătit și un eseu despre particularitățile textului poetic și unul despre cele mai importante elemente de compoziție. Totodată, găsești un eseu care include secvențele reprezentative ale poeziei Lacustră de George Bacovia.

Accesează eBook-ul pe care ți-l punem la dispoziție pentru a vedea cum a fost redată atmosfera dezolantă, specifică universului bacovian.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Lacustră

[8]
Review-urile utilizatorilor
 • 12.06.2019
  Scris de Profesor de gimnaziu
  Un material util, pe înțelesul elevilor care oferă indicații clare asupra modului de abordare a unei teme. Felicitări dlor profesori pentru efortul depus.
 • 06.05.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte bun și util. Mulțumim mult!
 • 06.10.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte bine redactat acest eseu.
 • 01.10.2022
  Scris de Elev in clasa a 12-a