Comentariu

Introducere

În introducerea oricărui eseu sau comentariu despre poezia „În fericire” este important să menționezi apartenența acesteia la un anume curent literar. Sunt mereu binevenite în cadrul introducerii niște date generale privind tema/temele poeziei, precum și data publicării. De reținut: introducerea cuprinzătoare va convinge profesorul corector încă de la început de faptul că ești bine familiarizat cu subiectul propus!

Exemplu

Poezia „În fericire” a fost publicată în volumul „Comedii în fond”, apărut în anul 1936. La ora actuală, George Bacovia este considerat a fi cel mai valoros și influent poet simbolist român, debutând în anul 1889 în revista cenaclului „Literatorul”, condus de Alexandru Macedonski.

Semnificaţia titlului

În ceea ce privește titlul poeziei „În fericire”, trebuie să menționezi detalii legate de simbolistica acestuia. Titlul unei creații literare nu este niciodată pus la întâmplare, ci el este ales tocmai pentru a însuma ceea ce este mai important de reliefat în opera respectivă. Observă legătura strânsă dintre titlul poeziei și tema acesteia. Fiecare cuvânt ce formează titlul nuvelei este important și trebuie analizat!

Exemplu

Titlul operei face referire la fericirea iluzorie resimțită pe parcursul existenței noastre efemere. Amintirea momentelor frumoase, definite printr-un puternic elan existențial, provoacă nostalgie în sufletul eului liric, care este conștient de faptul că permanența unei astfel de stări este imposibilă.

Tema

O analiză pertinentă a oricărui text literar trebuie să conțină informații referitoare la tema reflectată în cadrul lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul poeziei „În fericire”, avem de-a f...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in