Lock

În fericire

Lock

În fericire este poezia scrisă de George Bacovia în 1936 și publicată în volumul „Comedii în fond”. Printre poeziile volumului „Comedii în fond” amintim: „Ecou de romanță”, „Din vremuri”, „Spre primăvară”, „Serenadă” sau „Ecou târziu”.

Una din temele poeziei o reprezintă singurătatea, element specific poeziilor  universului bacovian. Poezia este compusă din două strofe a câte patru versuri fiecare. 

Dacă vrei să vezi demonstrația apartenenței poeziei la simbolism, figurile de stil sau elementele de versificație, atunci citește comentariul poeziei În fericire.

De asemenea, în cadrul comentariului vei găsi semnificația titlului sau tema poeziei, care te vor ajuta să redactezi un eseu despre poezia În fericire de George Bacovia.

Iată și un scurt fragment din textul pe care îl vei găsi accesând acest comentariu:

Curentul literar simbolist aduce în literatura română o nouă concepție despre poezie, precum și o tehnică inovatoare, încadrându-se astfel într-o arie mai extinsă a sensibilității moderne. George Bacovia este considerat a fi cel mai mare poet simbolist român, iar poezia sa îmbină toate trăsăturile esențiale ale acestui curent literar. [...]Astfel, în operele lui Bacovia, simbolismul contribuie...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

În fericire

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.