Comentariu
...
Semnificația titlului
În ceea ce privește titlul poeziei „Ecou de romanță”, trebuie să menționezi detalii legate de simbolistica acestuia. Titlul unei creații literare nu este niciodată ales la întâmplare, ci tocmai pentru a însuma ceea ce este mai important de reliefat în opera respectivă. Observă legătura strânsă dintre titlul poeziei și tema acesteia. Fiecare cuvânt …
...
Comentariu pe strofe
Recomandăm realizarea comentariului poeziei dedicând o atenție sporită structurii poeziei, precum și fiecărei idei și imagini artistice prezente în fiecare strofă. Astfel, în redactarea acestui comentariu nu vei întâmpina dificultăți dacă vei ține cont de tema/temele principale abordate prin intermediul acestei opere literare și exprimate prin intermediul figurilor de stil. Nu uita să argumentezi folosind exemple întâlnite în text!
...
Limbajul artistic
Limbajul utilizat de Bacovia în versurile poeziei „Ecou de romanță” conferă o expresivitate deosebită lucrării de față. Această expresivitate se manifestă cu ajutorul imaginilor artistice, dar și a figurilor de stil. Astfel, poezia de față este un text expresiv datorită imaginilor create, a figurilor de stil și a limbajului specific. Trăirile interioare ale eului liric sunt declanșate de asocierea unor semnificații ale cuvintelor folosite cu sens conotativ.
...
Eul liric
În cadrul oricărui eseu dedicat unei opere lirice trebuie să menționezi poziția sau perspectiva eului liric față de cele exprimate în cadrul operei. Lirismul poate fi de tip obiectiv sau subiectiv. Mărcile eului liric pot fi, după cum urmează: pronume la persoana întâi singular, verbe la persoana întâi singular, adresare directă prin pronume și verb la persoana a doua singular, cazul vocativ, mărci lexico-gramati…