Comentariu

Introducere

În introducerea oricărui eseu sau comentariu despre poezia „Când singur” este important să menționezi apartenența acesteia la un anume curent literar. Sunt mereu binevenite în cadrul introducerii niște date generale privind tema/temele poeziei, precum și data publicării. De reținut: introducerea cuprinzătoare va convinge profesorul corector încă de la început de faptul că ești bine familiarizat cu subiectul propus!

Exemplu

Poezia simbolistă bacoviană „Când singur” a fost publicată în volumul de poezii intitulat „Comedii în fond” și apărut în anul 1936, la douăzeci de ani după publicarea volumului de debut al autorului. Cea mai remarcabilă și cunoscută voce simbolistă din întreaga literatură română, Bacovia abordează adesea tematici dificile, grele, precum alienarea, interacțiunea superficială dintre oameni sau degradarea socială.

Semnificația titlului

În ceea ce privește titlul poeziei „Când singur”, trebuie să menționezi detalii legate de simbolistica acestuia. Titlul unei creații literare nu este niciodată ales la întâmplare, ci tocmai pentru a însuma ceea ce este mai important de reliefat în opera respectivă. Observă legătura strânsă dintre titlul poeziei și tema acesteia. Fiecare cuvânt ce formează titlul nuvelei este important și trebuie analizat!

Exemplu

Titlul operei („Când singur”) oferă informații relativ la tematica poeziei (singurătatea), fiind format din adverbul de timp „când” și adjectivul „singur”. Astfel, eul liric vorbește despre momentele de singurătate, când este copleșit de dificultatea interacțiunii cu ceilalți.

Tema 

O analiză completă a oricărui text literar trebuie să conțină informații referitoare la...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in