Amurg violet

Amurg violet este o poezie scrisă de George Coșbuc și publicată pentru prima oară în anul 1904, în revista „Arta”. Textul a fost inclus apoi și în volumul „Plumb”, publicat în anul 1916. La fel ca în celelalte texte ale autorului, și în Amurg violet temele și motivele sunt de factură simbolistă, culoare violet devenind simbol al monotoniei și solitudinii.

Amurg violet poezie este un exemplu remarcabil de poezie bacoviană prin temele abordate și stilul inconfundabil al autorului. Pentru a te familiariza cu stilul autorului și pentru a înțelege mesajul, profesorii cu care lucrează echipa Liceunet au redactat o serie de materiale utile atât pentru ora de limba și literatura română, cât și pentru examenul de Bacalaureat.

Indiferent că ai primit tema de a demonstra că Amurg violet este o poezie simbolistă sau că trebuie să explici semnificația celor trei strofe care compun poemul, aici vei găsi o sursă de inspirație. Totodată, ghidul conține o fișă de lectură, dar și o un exemplu despre cum se redactează un comentariu. 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Amurg violet

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.