Lock

Amurg violet

Lock

„Amurg violet” este o poezie scrisă de George Bacovia și publicată pentru prima oară în anul 1904, în revista „Arta”. Textul a fost inclus apoi și în volumul „Plumb”, publicat în anul 1916. La fel ca în celelalte texte ale autorului, și în „Amurg violet” temele și motivele sunt de factură simbolistă, culoarea violet devenind simbol al monotoniei și solitudinii.

„Amurg violet” este un exemplu remarcabil de poezie bacoviană prin temele abordate și stilul inconfundabil al autorului. Textul reflectă sentimentul de izolare și melancolie, precum și fascinația poetului pentru natura înconjurătoare și frumusețea subtilă a amurgului.

Pentru a te familiariza cu stilul autorului și pentru a înțelege mesajul, profesorii cu care lucrează echipa Liceunet au redactat o serie de materiale utile atât pentru ora de limba și literatura română, cât și pentru examenul de Bacalaureat. Printre aceste materiale vei găsi comentariul pe strofe, apartenența la simbolism sau fișa de lectură a poeziei.

Indiferent că ai primit tema de a demonstra că „Amurg violet” este o poezie simbolistă sau că trebuie să explici semnificația celor trei strofe care compun poemul, aici vei găsi o sursă de inspirație. Totodată, ghidul conține un eseu, dar și un exemplu despre cum se redactează un comentariu

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Amurg violet

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 05/06/2021
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    EXCELENT!
  • 03/29/2021
    Scris de Elev in clasa a 10-a