Geografia așezărilor umane

eBook-ul Geografia așezărilor umane prezintă cele mai importante noțiuni pe care le studiezi la lecția de geografie pe care o ai în clasa a 10-a pentru următoarele teme: habitatul uman, așezările urbane (urbanizarea, Dinamica urbană şi explozia urbană, Funcţiile şi structura funcţională a aşezărilor omeneşti, Forme de aglomerare umană, Metropole - megalopolisuri), așezările rurale (Peisaje rurale) și amenajarea și organizarea spațiului geografic (Organizarea spaţiului urban şi rural. Planul oraşului, Amenajarea locală şi regională).

Înțelegerea componenței și definirii habitatului uman te va ajuta să percepi mai bine modul în care ne este organizată viața. Citind acest referat vei afla mai multe despre definirea habitatului uman, care sunt principalele componente ale habitatului, cum se diferențiază habitatul urban de cel rural și nu în ultimul rând impactul globalizării și al diversității asupra habitatului.

Aceasta secțiune îți prezintă așezările urbane, definirea urbanizării, formele de aglomerare urbană și principalele caracteristici ale metropolelor și ale megalopolisurilor.

Cu siguranță ai auzit despre și cunoști multe așezări rurale, dar citind această secțiune vei afla care sunt componentele așezărilor rurale, cum putem clasifica satele. Tot aici, îți vom explica ce sunt peisajele rurale, clasificarea și descrierea principalelor peisaje rurale și care este legătura dintre așezări rurale și peisaje rurale. 

Citind ultima secțiune, amenajarea și organizarea spațiului geografic, vei cunoaște mai multe despre organizarea spațiului urban și a celui rural, care este structura internă a spațiului urban, care sunt trăsăturile exterioare ale orașelor, planul orașelor și amenajarea locală și regională a teritorului.

Citește eBook-ul Geografia așezărilor umane  și vei fi mai aproape de obținerea notelor dorite la lecția de geografie pe care o ai în clasa a X-a.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Geografia așezărilor umane

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 01.03.2021
    Scris de Profesor de liceu
    mulțumit de conținut