Genuri literare

Potrivit Dicționarului explicativ al limbii române, genul literar este o diviziune obținută prin clasificarea operelor și creațiilor artistice în funcție formă, stil sau temă. Așadar, în literatură operele pot fi clasificate în funcție de trăsăturile de conținut în opere epice, lirice, dramatice și oratorice

Indiferent că ești elev de liceu sau gimnaziu, la ora de limba și literatura română vei studia trei dintre cele mai importante genuri literare, astfel că este important să cunoști care sunt asemănările și deosebirile dintre genul liric, genul epic și genul dramatic.

De asemenea, este important să cunoști care sunt speciile literare care corespund fiecărui gen, reprezentanți, dar și ce trăsături au fiecare.

Pentru a afla toate informațiile despre genurile și speciile literare îți recomandăm să citești acest ghid pe care profesorii cu care colaborează Liceunet l-au redactat special pentru tine. Vei afla care sunt genurile literare, cum se definește fiecare gen literar și care sunt trăsăturile acestuia, care sunt reprezenții, cât și informații despre fiecare specie literară, susținute de exemple din literatura română.

Informațiile au fost prezentate într-un limbaj accesibil, astfel că acest ghid al genurilor literare reprezintă o alternativă utilă pentru manualul școlar și cărțile de comentarii.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Genuri literare

[4]
Review-urile utilizatorilor
 • 09.03.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  foarte bun materialul
 • 28.09.2017
  foarte bun materialul si mai ales pe intelesul tuturor
 • 20.03.2019
  exact de ce aveam nevoie. multumesc
 • 25.06.2017
  e ok e ok e ok e ok e ok e ok e ok e ok