Lock

Genuri literare

Lock

Potrivit Dicționarului explicativ al limbii române, genul literar este o diviziune obținută prin clasificarea operelor și creațiilor artistice în funcție formă, stil sau temă. Așadar, în literatură operele pot fi clasificate în funcție de trăsăturile de conținut în opere epice, lirice, dramatice și oratorice.

Indiferent că ești elev de liceu sau gimnaziu, la ora de limba și literatura română vei studia trei dintre cele mai importante genuri literare, astfel că este important să cunoști care sunt asemănările și deosebirile dintre genul liric, genul epic și genul dramatic. De asemenea, este important să cunoști care sunt speciile literare care corespund fiecărui gen, dar și ce trăsături au fiecare.

Pentru a afla toate informațiile despre genurile și speciile literare îți recomandăm să citești acest ghid pe care profesorii cu care colaborează Liceunet l-au redactat special pentru tine. Vei afla care sunt genurile literare, cum se definește fiecare gen literar și care sunt trăsăturile acestuia, cât și informații despre fiecare specie literară, susținute de exemple din literatura română, dar și din literatura universală.

Informațiile din eBook au fost prezentate într-un limbaj accesibil, astfel că, acest ghid reprezintă o alternativă utilă pentru manualul școlar și cărțile de comentarii.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Genuri literare

[11]
Review-urile utilizatorilor
 • 11/13/2019
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Exceptional. Il recomand cu drag. C Cu ajutorul vostru, cu putina inspiratie noi am luat nota 9.
 • 09/28/2017
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  foarte bun materialul si mai ales pe intelesul tuturor
 • 03/23/2020
  Recomand!
 • 03/19/2019
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  exact de ce aveam nevoie. multumesc