Lock

Genetică aplicată și Bioetică

Lock

Ești pasionat de biologie sau urmează să susții un test din genetică? Ghidul acesta de studiu cuprinde principalele domenii în care genetica e aplicată de oamenii de știință. Aplicarea geneticii a dus la nașterea unor întrebări și dileme de natură bioetică, pe care de asemenea le poți găsi prezentate în referatele noastre.

Una dintre cele mai frecvente tehnici de genetică aplicată este fertilizarea in vitro. Fertilizarea in vitro poate fi recomandată, de exemplu, în cazul vârstei mai înaintate de persoanelor care îți doresc copii, sau în cazul unor probleme de sănătate.

Clonarea este o altă tehnică de genetică aplicată. Clonarea este des întâlnită în natură, iar pornind de la aceasta, oamenii de știință au dezvoltat clonarea artificială. Clonarea e de mai multe tipuri, unul dintre ele fiind clonarea terapeutică, realizată cu scopul asigurării sănătății corpului.

Mai mult, aici poți în detaliu despre terapia genică. Terapia genică poate presupune repararea genelor mutante, cu alte cuvinte corectarea unei mutații dintr-un anumit loc de la nivelul unui cromozom sau al unui fragment cromozomic. De asemenea, terapia genică poate include utilizarea celulelor stem.

Genetica e de asemenea aplicată sub forma sfatului genetic, foarte util înainte de a avea o sarcină. În timpul sarcinii, genetica e aplicată sub forma diagnozei prenatale.

Tehnicile de genetică aplicată sunt prezentate în acest ghid și dintr-o perspectivă bioetică. Citește mai multe despre toate acestea în paginile referatelor următoare.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Genetică aplicată și Bioetică

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.