Rezumat

Rezumatul romanului Adela este materialul care te va ajuta să înțelegi această operă, în cazul în care nu l-ai citit, precum și să îți amintești cele mai semnificative momente ale textului creat de Garabet Ibrăileanu.

Romanul este conceput sub forma unor fragmente din jurnalul lui Codrescu. Astfel, acesta își scrie atât trăirile, cât și amintirile referitoare la evoluția relației sale cu Adela.

O cunoscuse pe Adela pe vremea când aceasta era doar o copilă, iar el, student la medicină, prin intermediul cunoștințelor familiale. Cei doi se jucau împreună, iar Adela îl învăța pe Emil Codrescu să se joace cu păpușile, acesta răspunzându-i afectuos, ca urmare a lipsei afecțiunii familiale resimțite. Între cei doi s-a instalat o relație de prietenie, afecțiune și gingășie inocentă. Apoi, însă, când Adela avea doar opt ani, Emil s-a văzut nevoit să plece în străinătate pentru a avansa în cariera de medic. S-a întors după șapte ani, iar Adela împlinise deja cincisprezece. Având în vedere faptul că aceasta nu mai era o copilă, cei doi au redevenit prieteni, dar modul în care își petreceau timpul împreună s-a schimbat. Interesele Adelei se prefăcuseră din păpuși în cărți, iar Emil Codrescu obișnuia să-i împrumute cărți interesante, pe care apoi le discutau împreună.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in