Lock

Adela

Lock

Adela este un roman psihologic care îi aparține lui Garabet Ibrăileanu și a fost publicat pentru prima oară în anul 1933, tot atunci primind și premiul național pentru proză. Opera este concepută sub forma unui jurnal al medicului Emil Codrescu, protagonistul romanului prezentând dragostea pe care i-o poartă Adelei, o tânără cu 20 de ani mai mică decât el. Tocmai din acest motiv, textul lui Ibrăileanu se încadrează în categoria romanului subiectiv.

Întrucât textul lui Garabet Ibrăileanu abordează tematica „Iubirea” este posibil ca un fragment din această operă să se regăsească și în manualul tău de limba și literatura română pentru clasa a IX-a. Prin urmare, dacă vrei să știi să răspunzi la întrebările profesorilor, precum și să rezolvi cu brio exercițiile din cartea ta de română, îți recomandăm să accesezi acest eBook în care vei găsi mai multe materiale ajutătoare.

Spre exemplu, rezumatul îți va fi de folos pentru a rememora acțiunea operei, caracterizarea lui Emil Codrescu te va ajuta să scrii propriul eseu despre protagonistul romanului, caracterizarea Adelei, comentariul îți poți folosi pentru a învăța cât mai eficient, iar materialul despre apartenența la specie te va ajuta să dovedești că Adela de Garabet Ibrăileanu este un roman psihologic subiectiv.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Adela

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.