Lock

Moara lui Califar

Lock

„Moara lui Călifar” este o nuvelă scrisă de către Gala Galaction și publicată pentru prima dată în anul 1903. Opera se definește drept o nuvelă fantastică de inspirație folclorică, aparținând romantismului, care prezintă povestea lui Stoicea și încercările acestuia de a-și depăși condiția socială.

„Moara lui Călifar” este prima dintr-un șir lung de opere cu teme mistice, religioase, și în același timp, de o profundă greutate morală, ale lui Gala Galaction. Realul și fantasticul se îmbină armonios în cadrul acestei opere literare, ca rezultat al măiestriei scriitoricești a autorului, precum și ca urmare a capacității sale creative uimitoare.

Desfășurarea acțiunii în cadrul operei este una liniară și poate fi împărțită în două secvențe narative. Prima dintre acestea conturează povestea tradițională prezentată de torcătoare în cadrul șezătorilor. În contrast, cea de-a doua secvență se concentrează pe nucleul tematic central al operei, adică pactul încheiat cu diavolul.

Programa pentru limba și literatura română prevede și studierea acestei opere, motiv pentru care îți punem la dispoziție mai multe eseuri care te vor ajuta să înțelegi textul lui Gala Galaction și să scrii propriile materiale. Citește rezumatul nuvelei, caracterizarea lui Stoicea, a lui Moș Călifar, fișa de lectură și eseul în care se demonstrează apartenența la specie a textului pentru a reuși să îți îmbunătățești performanțele școlare.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Moara lui Califar

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.