La vulturi

La vulturi este o nuvelă care poartă semnătura lui Gala Galaction, fiind publicată pentru prima dată în anul 1912, în revista „Viața românească”, iar apoi fiind inclusă în volumul de debut al autorului, „Bisericuța din răzoare”, distins de către Academia Română cu premiul „Iiliade Rădulescu”. Deși în timpul regimului comunist textul a fost cenzurat, în momentul de față este considerat unul dintre cele mai populare ale autorului, fiind introdus chiar și în manualele de limba română.

Opera este una de factura realistă, iar tema este una istorică, prezentând evenimentele întâmplate în anul 1821, în timpul revoluției lui Tudor Vladimirescu. Te vom ajuta să înțelegi mai bine subiectul acestei nuvele, dar și să îți reamintești ce se întâmplă în cele două părți în care este structurat textul punându-ți la dispoziție un eseu complex, care conține cele mai importante argumente pentru care opera poate fi considerată o nuvelă.

Achiziționează eBook-ul pentru a avea o sursă de inspirație în momentul în care vei studia la ora de limba română nuvela La vulturi de Gala Galaction.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

La vulturi

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.