Rezumat

Rezumatul nuvelei „De la noi la Cladova” a fost redactat astfel încât să îți reamintești toate secvențele importante ale textului și chiar să înțelegi despre ce este vorba în opera lui Gala Galaction fără să o fi citit. De asemenea, dacă vei primi redactarea unui rezumat pe momentele subiectului al nuvelei „De la noi la Cladova” aici vei găsi detaliile de care ai nevoie.

„Într-o zi,în preajma Paştelui (în duminica Tomii, prima duminică de după Paşti), jupân Traico îl vizitează pe Tonea la biserica unde acesta slujeşte. Aflăm că Jupân Traico era un om cinstit şi de încredere, care venise la preotul Tonea pentru a-i cere o sumă de bani. Fiindcă îl cunoştea foarte bine, preotul are încredere în el şi îi oferă pe loc banii de care are nevoie.

Alături de Jupân Traico se află soția lui, o femeie frumoasă, cu mult mai tânără decât el, pe nume Borivoje. În urma întâmplării de la biserică, Borivoje şi preotul Tonea se întâlnesc pentru prima oară, înfiripându-se astfel o dragoste aproape ireală, la prima vedere. Femeia vorbea destul de greu limba română, înțelegându-se mai degrabă din priviri cu preotul. Cu toate acestea, tocmai prin lipsa rostirii cuvintelor, iubirea celor doi dobândește intensitate, profunzime și inocență. După câteva zile de la plecarea lor, preotul a întâlnit o femeie căreia Borivoje i se confesase cu privire la sentimentele sale. Aceasta îi spune, confidențial, că fata s-a îndrăgostit de el.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in