Dimineața pierdută

Dimineața pierdută este considerat cel mai bun roman al scriitoarei Gabriela Adameșteanu și a fost publicat pentru prima oară în anul 1983 de către Editura Cartea Românească din București, autoarea fiind recompensată cu Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România. Mai mult decât atât, în anul 1986, opera a fost adaptată și pusă în scenă de către regizoarea Catalina Buzoianu la Teatrul Bulandra din București.

Opera este catalogată drept „roman de familie” întrucât se urmărește destinul unei familii pe parcursul unei secol. Totodată, romanul reprezintă o frescă a României în trei ipostaze istorice diferite.

Dacă ești elev în clasa a IX-a și în cadrul capitolului „Scene din viața de ieri și de azi” ai studiat romanul Dimineață pierdută de Gabriela Adameșteanu acest eBook îți va fi de mare ajutor întrucât am inclus trei dintre cele mai importante materiale pe care este posibil să le primești ca temă: comentariulrezumatul romanului și caracterizarea personajului principal. Ambele eseuri te vor ajuta să înțelegi mesajul textului și să îți reamintești cele mai importante evenimente.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Dimineața pierdută

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.