Un veac de singurătate de Gabriel García Márquez

„Un veac de singurătate” este romanul publicat de autorul columbian Gabriel García Márquez în 1967. Opera a fost tradusă în peste 45 de limbi și a fost vândută în peste 50 de milioane de exemplare. 

Romanul lui Gabriel García Márquez este considerat ca fiind unul dintre cele mai importante opere ale literaturii universale. Gabriel García Márquez primește Premiul Nobel pentru Literatură în 1982.

Romanul prezintă povestea familiei Buendia din Macondo. Acțiunea se întinde pe o perioadă o sută de ani și evidențiază ascensiunea și decăderea celor șapte generații ale familiei Buendia. Macondo reprezintă un loc fictiv, inspirat din evenimentele la care a luat parte Gabriel García Márquez în copilărie în orașul Aracataca, Columbia.

Printre temele evidențiate în operă putem enumera: singurătatea - caracteristică a familiei Buendia, repetarea inevitabilă a istoriei - familia Buendia așteaptă întotdeauna sosirea țiganilor. Opera se încadrează în curentul artistic realismul magic.

Pentru o mai bună cunoaștere a uneia dintre cele mai importante opere a literaturii universale am conceput un rezumat care îți poate servii și ca sursă de inspirație în elaborarea propriului eseu având ca temă romanul „Un veac de singurătate”.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Un veac de singurătate de Gabriel García Márquez

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.