Londra

Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord este poziționat în nord-vestul Europei, ocupând întreaga insulă a Marii Britanii, nord-estul Insulei Irlanda și alte câteve mici insule. 

Mediul natural este caracterizat printr-un relief de munți scunzi, podișuri și câmpii. Sistemul bio-climatic are o nuanță oceanică, influențată în mare parte de Curentul Atlanticului de Nord. 

Potențialul uman și economic este foarte mare și foarte dezvoltat în raport cu suprafața redusă a teritoriului. Regatul Unit este format din Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord. Spațiul geografic este organizat în centre urban-industriale foarte bine definite, de exemplu: Central Lowlands (Glasgow-Edingurgh, în Scoția Centrală), Merseyside (Liverpool), Greater Manchester (Manchester), West Yorkshire (Leeds), South Yorkshire, West Midlands (Birmingham), South Wales (Cardif), Greater London.

Londra este capitala Marii Britanii, un important centru politic, economic și cultural și unul dintre cele mai importante orașe ale lumii.

Londra este o așezare antică, fondată de celți, în secolul I, pe malul nordic al Tamisei. La început, orașul era cunoscut sub numele de Londinium, urmând ca în anul 1189 să fie atestat sub denumirea de Londra. Între secolele XVI – XX, Londra devine capitala Imperiului Britanic. 

Un eveniment care a marcat profund viața orașului a fost Marele Incediu din anul 1666, care a distrus o mare parte a clădirilor. Reconstrucți...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in