Ghid | Funcții

Dacă cunoști totul despre funcții la matematică, clasa a 8-a va fi ușoară pentru tine. Dar dacă nu ești foarte bine pregătit pentru orele de matematică, te sfătuim să citești cu mare atenție acest ghid care conține toate noțiunile teoretice despre funcții din clasa a 8-a.

Pentru a avea o cursivitate, acest material este împărțit pe 2 capitole, după cum urmează: Noțiuni generale despre funcții și Funcţii definite pe mulţimi finite și funcții liniare.

În cadrul primului capitol, profesorii noștri definesc noțiunea de funcție și îți enumeră elementele componente acesteia, îți arată câteva moduri de a defini o lege de corespondență a unei funcții (prin diagrame și tabele) și îți explică ce este imaginea unei funcții. Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine fiecare noțiunea teoretică din primul capitol al acestui material, profesorii noștri experimentați ți-au pregătit o pagină separată de exerciții rezolvate complet și pas cu pas, care te vor ajuta atât la clasă, cât și la examenul final, Evaluarea Națională.

Cel de-al doilea capitol îți arată ce înseamnă funcție liniară, ce reprezintă graficul unei funcţii, cum se reprezintă geometric graficul unei funcţii cu domeniu finit sau cel al unei funcții liniare, care este condiţia ca un punct de coordonate date să aparţină graficului unei funcţii sau cum putem determina funcţii liniare atunci când se dau anumite puncte care aparţin graficului acelei funcții. Asemenea capitolului anterior și acest capitol conține o pagină separată cu exerciții rezolvate complet și pas cu pas, pentru a învăța repede și ușor cum se reprezintă grafic o funcție dată.

Acest material conține și un al treilea capitol, doar cu exerciții și probleme rezolvate complet și pas cu pas de către profesorii noștri, pentru a te ajuta să te pregătești cât mai bine pentru Evaluarea Națională, noțiunea de funcție intervenind la problema 4 a Subiectului II.

Urmărește cu atenție fiecare noțiune teoretică a acestui material și vei fi mai bine pregătit pentru orele matematică a clasei a 8-a, din capitolul funcții, cât și pentru examenul final al clasei a 8-a, Evaluarea Națională.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Funcții

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 20.01.2022
    Scris de Elev in clasa a 12-a