Ghid | Funcția de gradul al II-lea

Vrei să fii mai bine pregătit la orele de matematică, mai ales la orele de algebră când se studiază funcția de gradul al doilea? Consideri că trebuie să aprofundezi unele noțiuni din clasa a IX-a? Vrei să te descurci cât mai bine la teste, teze, anumite concursuri sau la proba de matematică din cadrul examenului de Bacalaureat?

Atunci accesează cu încredere ghidul Funcția de gradul al II-lea, pregătit special pentru tine de către profesorii noștri specializați de matematică din cadrul echipei Liceunet. În acest ghid vei găsi toate noțiunile care intervin în programă din acest capitol deosebit de important în matematică, studiat pe parcursul clasei a IX-a, de către elevii care urmează unul din profilele: matematică-informatică, științele naturii, tehnologic și pedagogic.

Pentru ca informațiile prezentate să îți fie mai ușor de parcurs și de înțeles, ghidul este structurat pe patru capitole.

Astfel, în primul capitol, ți se definește funcția de gradul al doilea pe mulțimea numerelor reale, dar și ecuația de gradul al doilea asociată acesteia. Apoi, se prezintă etapele de rezolvare ale unei ecuații de gradul al doilea și se face o discuție în funcție de semnul discriminantului ecuației asociate unei funcții de gradul al doilea.

Al doilea capitol se ocupă cu studiul graficului pentru funcția de gradul al doilea, care se stabilește că este o parabolă. Reprezentarea grafică a funcției de gradul al doilea presupune parcurgerea unor pași, pași care sunt descriși în detaliu în cadrul capitolului Graficul funcției de gradul al II-lea. Apoi, se studiază monotonia unei funcții de gradul al doilea în funcție de coeficientul termenului de grad doi al funcției și se arată cum putem stabili când funcția este crescătoare și când este descrescătoare, după o simplă lecturare de grafic. În continuare vei învăța cum se află punctele de extrem (minim și maxim) pentru funcția de gradul al doilea, iar în ultima parte a acestui capitol se stabilește semnul funcției de gradul al doilea pe anumite intervale, în funcție de valoarea discriminantului ecuației asociate acesteia.

În capitolul Poziții relative ale parabolelor se stabilesc condițiile în care o dreaptă și o parabolă, sau două parabole se pot intersecta (într-un punct sau în două puncte) sau nu se pot intersecta. La finalul capitolului, se definește noțiunea de sisteme simetrice și se prezintă metoda de rezolvare a acestora.

Ultimul capitol prezintă, așa cum probabil ești obișnuit deja, dacă ai mai consultat alte eBook-uri de matematică pregătite de echipa Liceunet, exerciții rezolvate complet și pas cu pas cu funcții de gradul al doilea. Exercițiile prezentate fac parte din Subiectul I ale unor subiecte de Bacalaureat date în perioada 2012-2015, pentru toate profilele menționate la început.

În plus, toate definițiile și metodele prezentate în acest ghid sunt însoțite de exemple ilustrative, pentru ca tu să înțelegi cât mai bine informațiile furnizate în ghidul cu și despre funcția de gradul al doilea.

Așadar, consultă ghidul Funcția de gradul al II-lea pentru a deveni cât mai bine pregătit din această temă, atât la clasă, cât și la examenul de Bacalaureat.

Spor la învățat! :)

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Funcția de gradul al II-lea

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.