Lock

Fișă de lectură

Lock

Titlul operei literare: „Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău”

Autorul: Fredrik Backman

Date despre autor: Născut în anul 1981, Fredrik Backman este un scriitor și jurnalist suedez. Romanele lui s-au bucurat de un succes răsunător mai întâi în Suedia, iar apoi în lumea întreagă, operele fiind traduse în peste douăzeci și cinci de limbi străine.

Backman a activat mai întâi ca jurnalist, scriind pentru un ziar suedez și o revistă destinată bărbaților. Apoi, acesta și-a realizat debutul ca romancier, în anul 2012, publicând cartea „Un bărbat pe nume Ove”. La trei ani după apariția romanului, în anul 2015, a urmat și adaptarea cinematografică a acestuia. Opera i-a asigurat succesul lui Backman, care a continuat să scrie și alte romane.
În prezent, Fredrik Backman continuă să scrie, iar cea mai recentă lucrare a sa este intitulată „Oameni anxioși”. Cartea a fost publicată pentru prima dată în anul 2020, fiind tradusă în numeroase limbi și bucurându-se de un succes incontestabil.

Alte opere ale aceluiași autor: „Un bărbat pe nume Ove” (2012), „Oameni anxioși” (2020), „Britt-Marie a fost aici” (2014)

Specia literară: roman

Genul literar: Genul epic

Semnificația titlului: Titlul romanului face trimitere la unul dintre...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in