Dune de Frank Herbert

Dune este un roman science-fiction scris de autorul american Frank Herbert și publicat pentru întâia oară în anul 1965, în revista Analog în două părți separate. Un an mai târziu, opera a primit premiul „Nebula” pentru cel mai bun roman, iar în 2003 a fost catalogat ca fiind „cel mai bine vândut roman științifico-fantastic din lume”. Filmul a fost ecranizat de trei ori, ultima adaptare fiind cea din 2021, a lui Denis Villeneuve.

Acțiunea operei este plasată în viitorul îndepărtat într-o perioadă în care diverse case nobiliare controlează feudele planetare. Protagonistul este Paul Atreides, familia acestuia fiind cea care guvernează planeta deșertică Arrakis, locul în care se găsea mirodenia, una dintre cele mai valoroase substanțe din lume.

Rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet te va ajuta să înțelegi mai bine subiectul romanului Dune de Frank Herbert și să scrii propriile eseuri.

Iată și un scurt fragment din materialul pe care îl vei găsi accesând eBook-ul:

Protagonistul este Paul Atreides, membru al casei familiei cu același nume, fiul ducelui Leto Atreides. Alături de familia lui, el se mută pe planeta Arrakis, un deșert imens, dar și unicul loc în Univers unde se puteau găsi condimentele „Spice” (sau „Mirodenia”, în limba română), cele mai prețuite substanțe la vremea respectivă. „Mirodenia melanj” este însăși ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Dune de Frank Herbert

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.