Fișă biografică

Fișă biografică conține cele mai importante detalii despre viața și activitatea unui autor. Pentru a te ajuta să realizezi un material de acest gen, am conceput acest eBook care conține atât cele mai importante noțiuni de care trebuie să ții cont când ți se cere să elaborezi un astfel de material, cât și câteva exemple.

Așadar, atunci când ți se cere să scrii o fișă biografică, trebuie să ții cont de câteva aspecte:

- numele autorului a cărui fișă biografică o vei elabora,

- data și locul nașterii, studiile pe care acesta le-a urmat,

- cele mai importante realizări, precum și

- o enumerare a operelor scrise de-a lungul vieții.

Este important ca prezentarea să fie făcută respectându-se cronologia, iar astfel textul tău va fi cursiv și ușor de urmărit.

Îți va fi mult mai ușor să redactezi propria fișă biografică după ce vei citi câteva dintre exemplele pe care profesorii Liceunet ți le pun la dispoziție. eBook-ul conține informații relevante despre viețile poeților și prozatorilor din literatura română, printre care se numără: Mihai Eminescu, Ion Creangă, Ion Luca Caragiale, Ioan Slavici, Lucian Blaga, Mircea Eliade, Marin PredaMihail SadoveanuTudor Arghezi, Vasile Alecsandri, Grigore Alexandrescu, George Coșbuc sau Nichita Stănescu

De asemenea, pentru mai multe informații despre autorii români care nu se regăsesc în acest eBook, îți recomandăm categoria Autori unde vei găsi o sinteză a datelor despre viața și operele acestora.

Notă! Acest eBook se află în curs de actualizare.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Fișă biografică

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.