Filosofie

Filosofia este una dintre materiile interesante din Liceu. Această disciplină, pe lângă conceptele și teoriile interesante pe care ți le prezintă, îți formează personalitatea și îți poate șlefui modul de gândire. Totodată, Filosofia studiată la liceu în clasa a 12-a, reprezintă una dintre alternativele pe care le ai pentru Proba la alegere a Bacalaureatului.

Ce înveți în clasa a 12-a la Filosofie

Iată câteva dintre noțiunile care se regăsesc în capitolele oricărui manual de Filosofie pentru clasa a 12-a: Cunoașterea umană și interpretarea; Scopul existenței umane și natura oamenilor; Sensul vieții umane; Absurdul existenței umane; Libertatea Noțiunile de bine și rău; Cunoașterea umană; Relația dintre cunoaștere și limbajul uman; Teorii despre spațiu și timp.

Bacalaureatul din Filosofie 

Pentru a te putea pregăti pentru Bacalaureatul din Filosofie, profesorii noștri au rezolvat cerințele regăsite în cadrul sesiunilor trecute, rezolvări care respectă în totalitate baremul de la examenul de Filosofie și conțin o exprimare complexă, dar accesibilă elevilor de clasa a 12-a.

Citește cerințele, rezolvă singur exercițiile și compară apoi rezolvările tale cu cele realizate de profesori. Spor la studiat! :)