Ferma animalelor de George Orwell

Ferma animalelor, reflectă evenimentele petrecute în perioada cunoscută drept „era lui Stalin”. Opera este scrisă sub forma unei fabule, satirizând perioada de dominație stalinistă, când oamenii au fost manipulați, amenințați și transformați în sclavi, conducătorul fiind cel care menținea populația sub control. 

Prezentarea operei literare:

Titlul: Ferma Animalelor (Animal Farm)

Anul1945

Autor: George Orwell

Gen: Roman

Acest eBook reprezintă ajutorul de care ai nevoie pentru a face o analiză complexă a romanului Ferma animalelor de George Orwell. Pe lângă interpretarea romanului, vei găsi și un rezumat al întregii cărți, dar și câte un rezumat pentru fiecare capitol în parte. Totodată, vei putea citi informații despre personaje, vei afla care este tema romanului și ce mesaj încearcă George Orwell să transmită prin intermediul acestei cărți.

Ghidul se bazează pe ediția tipărită a romanului de către editura Penguin Books în anul 2008.

Eric Arthur Blair (1903-1950) a fost jurnalist, recenzent și autor britanic. El este cel mai bine cunoscut sub numele de autor George Orwell.

Orwell a avut o viață plină de evenimente. În tinerețe a făcut parte din forțele de securitate din Birmania (Myanmar în prezent), care la acel moment a fost parte a Imperiului Britanic. Ulterior, a participat la Războiul Civil spaniol, unde a fost împușcat în gât, existând riscul de a-ți pierde viața. În timpul al doilea război mondial, Orwell a declarat inapt pentru serviciul militar, dar el a fost activ pe frontul de acasă și a acoperit, de asemenea, războiul din perspectiva unui jurnalist. Orwell a fost diagnosticat cu tuberculoză în 1947. În 1950, la doar 46 de ani, a murit.

Astăzi Orwell este considerat ca fiind unul dintre cei mai importanți scriitori britanici ai secolului 20, ambele romanele sale (Ferma animalelor și 1984), cât și lucrările de non-ficțiune sau eseurile fiind încă populare. 

Citește eBook-ul pentru un rezumat de nota 10, caracterizarea personajelor, interpretare sau analiz romanului Ferma animalelor (Animal Farm).

Ferma animalelor de George Orwell

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.