Lock

Idiotul de Feodor Dostoievski

Lock

Idiotul este titlul unui roman semnat de scriitorul rus Feodor Dostoievski, unul dintre cei mai cunoscuți din literatura rusă, dar și din cea universală, autor și al romanelor „Crimă și pedeapsă” și „Frații Karamazov”

Romanul a fost scris în perioada în 1867–1868 și a fost publicat pentru întâia oară în perioada 1868-1869, în publicația „Mesagerul rus”. Opera este structurată în patru părți și spune povestea prințului Lev Nikolaevici Mîşkin, bolnav de epilepsie, afecțiune numită în cultura populară idioțenie. Din pricina acestei maladii multă lume consideră că îi lipsește inteligența și perspicacitatea, fiind luat în derâdere de societate. După o lungă perioadă petrecută la un sanatoriu din Elveția, pentru tratament, aceste se întoarce la Sankt Petersburg. 

Protagonistul de îndrăgostește de două femei cu personalități diametral opuse, Aglaia Ivanovna și și Nastasia Filippovna, iar acțiunea urmărește consecințele poziționării unui personaj atât de unic în mijlocul conflictelor, dorințelor, pasiunilor și egoismului societății.

Accesează rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet pentru a-ți reaminti cele mai importante aspecte despre romanul Idiotul de Feodor Dostoievski. 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Idiotul de Feodor Dostoievski

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.