Lock

Demonii de Feodor Dostoievski

Lock

Demonii este titlul unuia dintre romanele cunoscutului scriitor rus Feodor Dostoievski. Opera a fost publicată pentru întâia oară în perioada 1871-1872 în revista „Mesagerul rus” și este considerată una dintre cele patru capodopere ale autorului, alături de „Crimă și pedeapsă”, „Frații Karamazov” și „Idiotul”.

Romanul poate fi considerat atât o dramă psihologică, cât și o satiră politică și socială, autorul descriind haosul care se instaurează într-un oraș ca urmare a unei tentative de revoluție, pusă la cale de Piotr Verhovenski, una dintre figurile centrale ale textului. Pe de altă parte, un alt personaj reprezentativ este Nicolai Stavroghin, o figură carismatică, dar caracterizată de lipsa emoțiilor și sentimentelor și ura față de ceilalți.

În rezumatul pe care ți-l punem la dispoziție am inclus toate detaliile pe care trebuie să le cunoști despre romanul Demonii de Feodor Dostoievski, astfel încât să îți fie mult mai ușor să înțelegi această operă.

Iată și un scurt fragment din textele pe care le vei găsi accesând aceste pagini:

Piotr susține ascensiunea unui regim care presupunea preluarea conducerii de către o elită cu puteri absolute. Restul populației avea să fie înrobită, lucrând în slujba elitelor. Din nefericire, pe lângă cruzime, Stavroghin suferea și de un puternic dezechilibru psihic. Se căsătorește din pur amuzament cu Maria Timofeevna Lebeadkina, iar apoi,...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Demonii de Feodor Dostoievski

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.