Fahrenheit 451

Fahrenheit 451 este un roman distopic scris de către autorul american Ray Bradbury. Prima publicare a operei a avut loc în revista intitulată „Galaxy Science Fiction”, în anul 1951, cu titlul „The Fireman”. Doi ani mai târziu, în 1953, textul a fost publicat în volumul ce poartă titlul din prezent. Astăzi, „Fahrenheit 451” reprezintă una dintre operele de referință în rândul literaturii științifico-fantastice. Fahreheit 451 a primit în 2004 unul din cele șase premii Retro-Hugo (premiul retroactiv pentru cel mai bun roman science-fiction).

Romanul prezintă societatea americană în viitor, într-o perioadă în care cărțile sunt scoase în afara legii, iar pompierii au misiunea de a arde toate cărțile pe care le găsesc. Personajul central al cărții este Guy Montag, un pompier care devine interesat de cărți, uitând că rolul său este acela de a cenzura literatura.

Cenzura este și una dintre principalele teme pe care le abordează autorul în roman, fiind influențat de perioada Mccarthy-ismulului (perioadă de suspiciune anticomunistă în Statele Unite ale Americii în care un număr impresionant de persoane au fost acuzate de apartenența la partidul comunist sau că sunt simpatizanți ai comuniștilor și au devenit subiectele unor investigații agresive și a unor audieri publice în urma cărora peste 10.000 de persoane și-au pierdut slujbele datorită acestor acuzații). O altă temă abordată de autor este controlul populației prin intermediul tehnologiei și al mass-mediei.

Ce consecințe atrage interesul lui Guy pentru cărți, dar și alte detalii importante despre romanul Fahreheit 451 de Ray Bradbury vei afla accesând ghidul redactat de către profesorii Liceunet.

De asemenea, aici găsești rezumatul, o analiză în limba engleză a operei literare, temele abordate și caracterizarea personajelor (în limba engleză).

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Fahrenheit 451

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.